Evenementen

Evenementen in de buurt van Boulevard Hotel

Feest aan Zee

Denhaag.com: Feest aan Zee Website

Precies 200 jaar geleden richtte Jacob Pronk het eerste badhuis van Scheveningen op. Twee eeuwen later gaat het strand en stad voor de wind. Van Plein tot Pier biedt Den Haag zijn bezoekers in 2018 extra veel vertier. Grootse publiekstrekkers zoals het Internationale Vuurwerkfestival, Live on the Beach en Red Bull Knock Out. Historie en nostalgie drijven tijdens het feestjaar boven in exposities, festivals en voorstellingen. De agenda barst van de activiteiten, maar kenners weten… elke dag aan zee heeft zijn charme. De badplaats zorgt er voor dat bezoekers van Den Haag de zilte verleiding niet kunnen weerstaan!   

Keukenhof

22 maart - 13 mei 2018

Denhaag.com: Keukenhof Website

Keukenhof is dé plek om deze lente te genieten van miljoenen bloeiende tulpen, narcissen, hyacinten en andere bolbloemen. Het mooiste lentepark ter wereld biedt van 22 maart tot en met 13 mei 2018 een unieke geur- en kleurbeleving, meer dan twintig spectaculaire bloemenshows, verrassende inspiratietuinen en vele bruisende evenementen. Op slechts 30 kilometer van Den Haag!

North Sea Regatta

18 - 20 Mei 2018

NSR.nl: North Sea Regatta Website

 

North Sea Regatta is elk jaar een hoogtepunt op de kalender van de Nederlandse wedstrijdzeiler. Zo'n 350 boten gaan vier dagen lang de strijd met elkaar aan op voor de kust van Scheveningen. Vanaf het strand, maar ook vanaf RIB's zijn de wedstrijden goed te zien. Na de wedstrijden is er op de wal een sociaal programma met muziek en diverse eettentjes in de Scheveningse haven. 

Het jaarlijkse zeilevenement, de North Sea Regatta, trekt duizenden zeilers, watersporters en andere toeschouwers om te genieten van een weekend vol zeilspektakel en gezelligheid. Bezoek de North Sea Regatta met tal van topzeilers in verschillende races. Geniet van de 110 zeemijlen Vuurschepenrace, 180 kilometer North Sea Race en vele baanraces. Bekijk de verschillende liveshows in de feesttent en proef de unieke sfeer.

Tong tong Fair

24 mei - 03 juni 2018

Tongtong fair Website

De Tong Tong Fair, voorheen Pasar Malam Besar genaamd, is het grootste Euraziatische festival ter wereld. Het jaarlijks terugkerende evenement op het Malieveld is een zinnenprikkelende drie-eenheid van een cultureel festival, beurs en eetfestijn samen, in een archipel van tenten op het Malieveld in Den Haag.

Vlaggetjesdag

16 Juni 2018

Vlaggetjesdag Website

Vlaggetjesdag Scheveningen is een evenement dat al jaar in jaar uit de komst van de Hollandse Nieuwe haring aankondigt. Op deze dag staat deze vissoort natuurlijk centraal. Maar ook voor niet-visliefhebbers is er op Vlaggetjesdag in de haven van Scheveningen van alles te beleven met muziek, orkesten, muziekkorpsen, artiesten, oude zeilloggers, miniatuurschepen, rondvaarten en verschillende demonstraties.

Vlaggetjesdag Scheveningen wordt ieder jaar door honderdduizenden mensen bezocht. Er is tijdens dit evenement in de Scheveningen Haven dan ook van alles te doen voor jong en oud. Kijk je ogen uit bij de vlootschouw waar talloze grote en kleinere visserijschepen uitvaren en zorgen voor een spektakel op zee. Haal herinneringen op bij de Oud-Hollandse Kinderspelen waar kinderen de spelletjes spelen die opa's en oma's vroeger speelden. Ga terug in de tijd in het Schevenings Tafereel en Dorp, met foto's en ansichten en demonstraties van Scheveningse ambachten. En natuurlijk hap en test je tijdens Vlaggetjesdag de nieuwe haring! 
 

Volvo Ocean Race

22 - 30 Juni 2018

Denhaag.com: Volvo ocean race website 

Volvo Ocean Race komt naar Den Haag! Deze legendarische zeilrace eindigt in juni 2018 voor het eerst in Nederland. Na 46.000 zeemijlen finishen de raceboten in de haven van Scheveningen. Acht dagen lang, van 24 juni tot en met 1 juli, staat de haven van Scheveningen in het teken van zeilen en watersport. Er zijn tal van watersportactiviteiten en wedstrijden en er is volop entertainment. De Finish wordt een feest voor alle leeftijden, zeilfans, sportliefhebbers en gezinnen. Toegang is alle dagen gratis.

Veteranendag

24 juni 2018

Veteranendag Website

Nederlandse Veteranendag is een jaarlijks eerbetoon in Den Haag aan alle Nederlandse veteranen. Tijdens het evenement is er een plechtigheid in de Ridderzaal, een ceremonie op het Binnenhof, een defilé en een fly-past over het defileerpunt. 

De Nederlandse Veteranendag staat stil bij de inzet van onze Nederlandse militairen overal ter wereld. Zowel in het verleden, als bij recente vredesoperaties. Het is het jaarlijkse nationale evenement waarbij we, in opdracht van de regering, alle ruim 100.000 veteranen bedanken voor hun inzet. 

NK beach Vollybal

24 Augustus 2018
Denhaag.com: NK beach Vollybal Website

 

 

Nederlands beste teams mannen en vrouwen strijden tijdens het NK Beachvollybal in Den Haag om de nationale titel beachvolleybal. Het heet weliswaar een Nederlands Kampioenschap, maar Nederland herbergt zoveel toppers, dat sommige wedstrijden niet misstaan op de internationale beachvolleybalkalender. Het belooft een spannend schouwspel te worden in het speciaal gebouwde stadion op het Scheveningse strand. Wie houdt zijn hoofd koel in het heetst van de strijd en loopt met de titel van het strand?

Vuurwerk festival

10, 11, 17 en 18 Augustus 2018

Denhaag.com: Vuurwerk festival Website 

Vuurwerkfestival Scheveningen is één van de meest spectaculaire evenementen van Nederland. Twee weekenden lang presenteren verschillende landen magnifieke vuurwerkshows voor de kust van Den Haag. Op 10, 11, 17 en 18 augustus 2018 zijn er elke avond twee shows te bewonderen vanaf het strand en de boulevard. 

Vliegerfestival

29 - 30 September 2018

Denhaag.com: Vliegerfestival Website 

Vliegerfestival Scheveningen is het grootste internationale vliegerevenement van Nederland. Tijdens het Vliegerfestival Scheveningen zijn ten noorden (rechts) van De Pier de meest bijzondere vliegers uit alle hoeken van de wereld te bewonderen. Vrijwel elk jaar is de grootste vlieger van Europa aanwezig tijdens het Vliegerfestival Scheveningen. Vanwege het fantastische schouwspel is het evenement een perfecte gelegenheid voor een een leuk dagje of weekendje met kinderen aan het Scheveningse strand! 
 

Redbull Knock Out

10 November 2018

Denhaag.com: Redbull Knock Out Website

Red Bull Knock Out The Hague is 's werelds grootste en zwaarste strandrace. Op zaterdag 10 november 2018 gaan honderden motorcrossers deze uitputtingsslag weer aan op het strand van Scheveningen. Zorg dat je er bij bent! 
  
Red Bull Knock Out is dit jaar één racedag: met meerdere races én de finale op zaterdag. Dit bekent een nog zwaardere race voor de deelnemers en een complete dag met motocrossspektakel voor bezoekers. Het strand van Den Haag (Scheveningen) is op 10 november het decor van deze internationale strandrace waar amateurs en wereldtoppers naast elkaar aan de start staan! Er is net als eerdere edities de mogelijkheid om een volledig weekend in Den Haag te verblijven. De technische keuring van de motoren vindt op vrijdag plaats. En deelnemers kunnen na de zware racedag overnachten en op zondag rustig vertrekken.  

Lightwalk Scheveningen

08 December 2018

Denhaag.com: Lightwalk Scheveningen Website 

Een donkere decemberavond, winterse kou, passie en romantiek uit vervlogen tijden in combinatie met de meest moderne lichttechnieken: Scheveningen Light Walk. Een nieuw wandelevenement door de Haagse badplaats, waarbij je je in een wonderbaarlijke sprookjeswereld waant. Er zijn verschillende afstanden: 7,5 km, 12,5 km en 18,5 km. Je start vanaf de Scheveningse Pier, wandelt over het strand, door de duinen, bos, parken, bekende Scheveningse wijken, de haven om vervolgens te finishen op De Pier. Tijdens de Scheveningen Light Walk kom je spectaculaire licht-, geluid- en vuuracts tegen, waaraan diverse Scheveningse kunstenaars meewerken.

Nieuwjaarsduik

01 Januari 2019

Denhaag.com: Nieuwjaarsduik

De grootste Nieuwjaarsduik van Nederland vindt plaats in Scheveningen! Start het nieuwe jaar fris met een duik in het koude Noordzee-water aan de Scheveningse kust ter hoogte van De Pier en het Kurhaus. Ook voor de niet dappere dodo's is het een perfect dagje uit in Den Haag, want het is en blijft een prachtig schouwspel met al die bibberende mensen!